Επιλογές Φυσικής
Κατεβάστε στον υπολογιστή σας ενδιαφέρουσες προσομοιώσεις φυσικής από διάφορες ιστοσελίδες. Με τις προσομοιώσεις μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα ένα φυσικό φαινόμενο. Επίσης μεταβάλλοντας κάποιες παραμέτρους της προσομοίωσης μπορούμε να καταλάβουμε την ευρύτερη σημασία τους.
Μπορείτε όσοι θέλετε να στέλνετε τις παρατηρήσεις σας πατώντας εδώ.

Κύκλωμα συνεχούς ρεύματος                   Φυσική Α και Β λυκείου
Στην προσομοίωση μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα συνεχούς ρεύματος με αντιστάσεις, ηλεκτρική πηγή λαμπτήρα και διακόπτη. Μπορείτε να δείτε την κατεύθυνση της κίνησης των ηλεκτρικών φορτίων στο κύκλωμα και να μετράτε την ένταση του ρεύματος και την τάση μεταξύ δυο σημείων του κυκλώματος.
Η προσομοίωση δίνεται από το πανεπιστήμιο του Cororado.
Κατεβάστε την προσομοίωση
_________________________  
   
Ταχύτητες των ηλεκτρονίων στους αγωγούς Φυσική Α και Β λυκείου 
Στους αγωγούς ξέρουμε ότι υπάρχουν ελεύθερα ηλεκτρόνια. Κάθε ελεύθερο ηλεκτρόνιο κάνει τρεις κινήσεις. Μπορείτε να δείτε την κίνηση του ηλεκτρονίου πριν εφαρμοστεί η διαφορά δυναμικού στον αγωγό και στη συνέχεια την κίνησή του αφού εφαρμοστεί η διαφορά δυναμικού και δημιουργηθεί ηλεκτρικό ρεύμα.
Η προσομοίωση δίνεται από τον φυσικό Σιτσανλή Ηλία.
Κατεβάστε την προσομοίωση
_________________________  
 
Κύκλωμα αντίστασης, ηλεκτρικής πηγής Φυσική Α και Β λυκείου 
Η κίνηση των ηλεκτρονίων μέσα στους αγωγούς εμποδίζεται από τους πυρήνες του υλικού από το οποίο αποτελείται ο αγωγός. Στην προσομοίωση μπορείτε να δείτε πως γίνεται η κίνηση των ηλεκτρονίων μέσα στους αγωγούς και μέσα στην ηλεκτρική πηγή. Μπορείτε να ρυθμίζετε την αντίσταση του αγωγού και να βλέπετε τη δυσκολία στην κίνηση των ηλεκτρονίων.
Η προσομοίωση δίνεται από το πανεπιστήμιο του Cororado.
Κατεβάστε την προσομοίωση
_________________________
 
Copyright © JustPhysics 2012 πληροφορίες | επικοινωνία
Σχεδίαση/Ανάπτυξη: Apogee Information Systems