Επιλογές Φυσικής
04-08-2015
Ένα σούπερ-πυκνό αστέρι που σχηματίζεται στον απόηχο μιας έκρηξης σουπερνόβα εκτοξεύει προς τα έξω στο διάστημα ισχυρούς πίδακες ύλης, όπως δείχνει η έρευνα. Παλαιότερα θεωρούσαν ότι τα μόνα αντικείμενα στο Σύμπαν που μπορούσαν να σχηματίσουν τέτοιους ισχυρούς πίδακες ήταν οι μαύρες τρύπες.
23-07-2015
Η αποστολή Kepler της NASA επιβεβαίωσε τον πρώτο πλανήτη με μέγεθος κοντά στη Γη στην κατοικήσιμη ζώνη γύρω από ένα άστρο σαν τον Ήλιο. Αυτή η ανακάλυψη και η εισαγωγή άλλων 11 νέων μικρών υποψήφιων πλανητών στην κατοικήσιμη ζώνη αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην πορεία για την εξεύρεση ενός πλανήτη σαν τη Γη.
15-07-2015
Μέχρι στιγμής, εξωπλανητικές έρευνες έχουν ευαισθητοποιηθεί σε πλανητικά συστήματα που κατοικούνται στις εσωτερικές περιοχές τους από τις ογκώδεις πλανήτες, με μάζα λίγες φορές μικρότερη από τη μάζα της Γης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το ηλιακό μας σύστημα, όπου υπάρχουν μικροί βραχώδεις πλανήτες στις εσωτερικές περιοχές και γίγαντες αερίου όπως ο Δίας μακρύτερα έξω.
06-07-2015
Οι ερευνητές έχουν αρχίσει μια έρευνα ευρείας ζώνης της κατανομής της σκοτεινής ύλης στο σύμπαν χρησιμοποιώντας την Hyper Suprime-Cam, μια νέα φωτογραφική μηχανή ευρέως πεδίου που έχει εγκατασταθεί στο τηλεσκόπιο Subaru στη Χαβάη.
26-06-2015
Οι ερευνητές έχουν βρει αποδείξεις ότι αινιγματικά αντικείμενα σε κοντινούς γαλαξίες - που ονομάζονται υπερ-φωτεινές πηγές ακτίνων Χ (ULXs) - παρουσιάζουν υψηλές εκροές που δημιουργούνται όταν η ύλη πέφτει πάνω στις μαύρες τρύπες τους σε απρόσμενα υψηλά ποσοστά. Οι ισχυρές εκροές δείχνουν ότι οι μαύρες τρύπες σε αυτά τα ULXs πρέπει να είναι πολύ μικρότερες από ό, τι αναμενόταν.
18-06-2015
Μια νέα εικόνα δείχνει μια συλλογή από τέσσερις κοσμικούς συντρόφους. Αυτό το κουαρτέτο αποτελεί μέρος μιας ομάδας γαλαξιών γνωστό ως Hickson Compact Group 16, ή HCG 16 - μια ομάδα γαλαξιών που εκρήγνυται με εκπληκτικό σχηματισμό αστέρων, παλιρροιακών ουρών, συγχωνεύσεις γαλαξιών και μαύρες τρύπες.
08-06-2015
Η εκστρατεία Long Baseline του ALMA έχει παραγάγει μια θεαματικά λεπτομερή εικόνα ενός μακρινού γαλαξία με τη μέθοδο του βαρυτικού φακού. Η εικόνα δείχνει μια μεγεθυμένη προβολή των περιοχών σχηματισμού άστρων του γαλαξία, που όμοιές τους δεν έχουν ποτέ δει μέχρι σήμερα σε αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας σε έναν τόσο μακρινό γαλαξία.
26-05-2015
Οι αστρονόμοι έχουν διαπιστώσει ότι οι μαύρες τρύπες που βρίσκονται στους πυρήνες των γαλαξιών μπορούν να ξεκινήσουν βρύσες φορτισμένων σωματιδίων, που μπορούν να ξεσηκώσουν το φυσικό αέριο σε όλο το γαλαξία και να διακόψουν προσωρινά το σχηματισμό των άστρων. Αλλά εκτός αν κάτι συμβεί, το αέριο τελικά θα κρυώσει και τα αστέρια αρχίζουν να σχηματίζονται ξανά.
16-05-2015
Οι αστρονόμοι έχουν καταγράψει για πρώτη φορά στιγμιότυπα από νεοσύστατα αστέρια λευκούς νάνους που αρχίζουν με αργό ρυθμό, τη μετανάστευση τους 40 εκατομμύρια χρόνια από το πολυσύχναστο κέντρο ενός αρχαίου αστρικού σμήνους σε πιο αραιοκατοικημένες περιοχές.
07-05-2015
Νέα δεδομένα από το Messenger, το διαστημικό σκάφος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ερμή εδώ και τέσσερα χρόνια, πριν συντριβεί στον πλανήτη πριν από μία εβδομάδα, αποκαλύπτουν ότι το μαγνητικό πεδίο του Ερμή έχει ηλικία σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια.
Σύνολο: 114 | Εμφάνιση 1 - 10

Σελίδες:123456789 .... Τέλος (12)  | Επόμενη
Copyright © JustPhysics 2012 πληροφορίες | επικοινωνία
Σχεδίαση/Ανάπτυξη: Apogee Information Systems