Επιλογές Φυσικής
Ακτίνες γάμμα από γαλαξιακές και εξωγαλαξιακές πηγές Αστροσωματιδιακή φυσική
Οι ακτίνες γάμμα που φτάνουν στη Γη προέρχονται από διάφορες πηγές που βρίσκονται στον Γαλαξία μας ή σε άλλους Γαλαξίες.
Οι θεωρίες για την προέλευση των ακτίνων αυτών αναφέρουν διάφορες γαλαξιακές και εξωγαλαξιακές πηγές ακτίνων γάμμα, μεταξύ των οποίων είναι τα κέντρα των ενεργών γαλαξιών (Active Galactic Nuclei), οι εκρήξεις ακτίνων γάμμα (Gamma-ray bursts), τα νεφελώματα του ανέμου των pulsar (Pulsar wind nebulae), το κέντρο του γαλαξία (The galactic centre region), microquasars και δυαδικά συστήματα ακτίνων X (X-ray binaries), συμπλέγματα αστέρων και γαλαξίες με μεγάλες αστρικές εκρήξεις (Stellar clusters, Star formation, and Starburst galaxies), αστέρες νετρονίων (Pulsars), συμπλέγματα γαλαξιών (Galaxy clusters), σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια (Dark matter, Dark energy).
Κάποιες θεωρίες έχουν επιβεβαιωθεί πειραματικά ενώ κάποιες άλλες όχι.
Πολλά πειράματα που υπάρχουν σήμερα, όπως το H.E.S.S., το MAGIC, το VERITAS, το CANGAROO και άλλα, δίνουν πληροφορίες και εξάγουν συμπεράσματα. για τις κοσμικές ακτίνες γάμμα που φτάνουν στην Γη. Ένα νέο πείραμα, το CTA πιστεύεται ότι θα συλλέξει πληροφορίες με μεγαλύτερη ανάλυση και θα δώσει δεδομένα που θα βοηθήσουν να δοθούν απαντήσεις σε πολλά θεωρητικά ερωτήματα.

Για να κατεβάσετε το αρχείο pdf πατήστε εδώ.
Copyright © JustPhysics 2012 πληροφορίες | επικοινωνία
Σχεδίαση/Ανάπτυξη: Apogee Information Systems